Suché ruce rozhodně moc parády nenadělají

To, že jsou vaše ruce nepříjemně suché, přičemž se nehezky loupou, je možná způsobeno nadměrným používáním dezinfekčních gelů a tekutých mýdel. Ale vítr může vanout i úplně odjinud.

Vzhledem k tomu, jak často ruce používáme a co všechno s nimi děláme, není divu, že občas bývají suché, drsné a popraskané. Víte, co za to může? Možná to přikládáte chladnému počasí, ale to nemusí být ta hlavní příčina. Vina padá i na tyto faktory!

Tekutá mýdla a čisticí prostředky

„Mnoho těchto prostředků obsahuje laurylsulfát sodný, což je chemikálie, která při častém kontaktu pokožku extrémně vysušuje,“ upozorňuje americká dermatoložka Dendy Engelman. Věnujete pozornost tomu, s čím vaše kůže přichází do styku? A ještě jedna otázka – nosíte při úklidu rukavice?

Mytí horkou vodou

Všeho moc škodí a u mytí rukou příliš horkou vodou to platí dvojnásob. „Její vysoká teplota odstraňuje nejen ochranné lipidy uzavírající vlhkost, ale doslova i kožní bariéru,“ překvapuje zase newyorský dermatolog Ryan Turner. Co dalšího je strůjcem?

Ekzém

Podle výše jmenovaného odborníka bývá častým faktorem také ekzém. Toto zánětlivé onemocnění zanechává kůži zanícenou, podrážděnou a citlivou, což pochopitelně vede k suchosti a odlupování. O obtěžujícím svědění nemluvě! Jakou péči pro napravení situace zvolit?

Pozor na dezinfekce i ručník

Ano, bakterie jsou všude, proto se před nimi snažíme chránit alespoň dezinfekčními gely, které nosíme stále s sebou. Jenže tento dobrý úmysl všechno jen zhoršuje, myslí si dermatolog Ryan Turner. Je to obsaženým alkoholem, a to ve vysoké koncentraci. Místo těchto prostředků se raději vraťte k šetrnému mýdlu a vodě. Až vypnete kohoutek a sáhnete po ručníku, ruce si jím netřete, spíše je jen jemně osušte. Tření má totiž exfoliační účinek, což se teď moc nehodí. Naprostou nutností je aplikace hydratačního krému, a to několikrát denně. Pokud bude jeho složkou bambucké máslo, o to lépe. Suché a popraskané ruce ocení také intenzivní noční kúry.

Zdroj: www.realsimple.com/rough-hands-8407003






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat